Warmtepompen halen vrij beschikbare energie uit de bodem, uit grondwater of uit oppervlaktewater.
Lucht/water warmtepompen onttrekken energie aan de buitenlucht. Hierdoor zijn geen ingrijpende aanpassingen, zoals bronboringen, nodig. Dat maakt deze warmtepompen eenvoudig toepasbaar in nieuwbouw én bestaande bouw
Wat zijn nu precies de voordelen van een warmtepomp?
Het hoge rendement van een warmtepomp zorgt voor een flinke energiebesparing, die kan oplopen tot 40% in woningen tot meer dan 60% in bedrijfsgebouwen. Een warmtepomp maakt geen gebruik van gas of andere fossiele brandstoffen, alleen van (een beetje) elektriciteit. Als u de elektriciteit zelf opwekt met behulp van zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen bespaart u nog meer op uw energierekening.
Een warmtepomp kost veel minder (met groene elektriciteit zelfs geen) fossiele brandstof en veroorzaakt daarom veel minder CO2-uitstoot dan een cv-ketel. Buitenlucht, bodem en water zijn als duurzame energiebronnen altijd beschikbaar en in oneindige hoeveelheden aanwezig. Met een warmtepomp kunt u dus zeer duurzaam verwarmen (en koelen).
In een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning is een warmtepomp in combinatie met (Zeer) Lage Temperatuur Verwarming ofwel (Z)LTV voldoende om de woning op een comfortabele temperatuur te houden. Denk daarbij aan vloer- of wandverwarming. Met een warmtepomp kunt u ook uw woning (passief) koelen; dat is milieuvriendelijker dan het gebruik van een conventionele airco.
Daarnaast kan een warmtepomp een boiler met warm water tot minstens 60 graden Celsius verwarmen. Een variant hierop is de warmtepompboiler, die de ventilatielucht van de woning of de buitenlucht gebruikt als warmtebron.
Vergeet hierbij niet te profiteren van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).
Wij zijn u graag van dienst met het indienen van de aanvraag
De hoogte van het bedrag wordt bepaald aan de hand van het soort zonneboiler en/of warmtepomp en energieprestatie.